13. apr. 2023

Hvem: Jørgen Goul Andersen, professor, Aalborg Universitet
Hvornår: Torsdag den 13. april kl. 19.00
Pris: 70 kr. Betales ved indgangen

Der ses bl. a. på myterne om den danske velfærdsstat, der trives både på højre og venstre fløj, og som kan være svære at udrydde. Foredraget ser også på den danske velfærdsstat i sammenligning med andre lande, herunder håndteringen af langsigtede udfordringer som det stigende antal ældre, globaliseringen og skærpet international konkurrence.
Der argumenteres for, at den danske velfærdsstat i de sidste 30-40 år har overvundet nye udfordringer bedre end de fleste andre lande og tilmed har medvirket til større økonomisk fremgang, så Danmark er rykket op blandt de allerrigeste i verden. Men politikken har også skabt nye problemer, bl.a. stigende ulighed. Danmark har også (i lighed med mange andre lande) – store problemer i sundhedsvæsenet. Og årtiers bekymring for arbejdsløsheden er blevet afløst af bekymring for mangel på arbejdskraft.

Billetter

Registration Information

Du er her: HomeArrangementAlt hvad du bør vide om samfundet: Velfærdsstaten. Dens økonomiske, sociale og politiske udfordringer – og resultater