Churchill – den største brite – bulldog og imperialist

12. okt. 2022

Hvem: Jørn Buch, Lektor, Haderslev
Hvornår: Onsdag den 12. oktober kl. 19.00

Winston Churchill blev født på det kæmpestore slot Blenheim i 1874 og døde i London 1965. Få engelske politikere har været så elsket og forhadt som Churchill. Han var fra sin tidligste ungdom en meget omstridt person, men alligevel kunne BBC i 2002 udnævne ham til ”den største af alle briter” efter en folkelig afstemning blandt mange kandidater.
Churchill var en eventyrer og hans liv var eventyrligt. Foredraget vil fortælle om den rastløse Churchill, som aldrig fik taget en eksamen, men han var som journalist konstant på forkant med udviklingen og med i verdens brændpunkter i Indien, Sydafrika og i Mellemamerika. Det blev dog især som politiker han satte sine vigtigste spor med utallige ministerposter. Foredraget vil især gøre rede for hans ukuelige kampvilje og optimisme, da han som premierminister bragte Storbritanien intakt gennem 2.verdenskrig, hvor briterne i flere år i realiteten kæmpede alene og med ryggen mod muren – alligevel kunne Churchill, ”the Bulldog”, kun tilbyde dem ”blod, sved og tårer”.

Billetter

Billettype Pris Pladser
Standard billet kr70,00

Registration Information