Demokratiets aktuelle kriser – et overblik

12. jan. 2023

AFLYST  AFLYST  AFLYST

Hvem: Mikkel Thorup, professor, Aarhus Universitet
Hvornår: Torsdag den 12. januar kl. 19.00
Pris: 70 kr. Betales ved indgangen

I “Den vestlige verden” bekender vi os til demokratiet som den bedste styreform. En styreform, der imødekommer borgernes ønske om frit at kunne tilrettelægge og leve deres liv, og som giver den enkelte borger et ansvar for sin tilværelse og en ret til at påvirke sit lands udvikling. Men denne idealforestilling af et samfund er sat under pres.
Vores demokratier gennemlever en midtvejskrise, hvor de har mistet orienteringen og ser ud til at falde fra hinanden. Vi ser alvorlige demokratiske krisetegn i forbindelse med den engelske Brexit-diskussion, i nye højreradikale bevægelser i Tyskland og i stærkt konservative partier i Polen og Ungarn. Populistiske slagord og nationalisme gør sig markant gældende hos de politiske ledere i USA og Rusland, mens der bl.a. i Tyrkiet og i Mellemøsten ses forstærkede autokratiske tendenser. Kan demokratiet overleve som statsform?
Aftenens foredrag vil sætte lys på demokratiets krise og se på årsager og  konsekvenser.

Du er her: HomeArrangementDemokratiets aktuelle kriser – et overblik