Den skjulte sandhed – konspirationsteorier og alternative forklaringer – AFLYST

28. jan. 2021

Hvem: Rikke Alber Peters, lektor, ph.d., Historie Lab., Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling
Hvornår: Torsdag den 28. januar kl. 19.00
Pris: 70 kr.

AFLYST PÅ GRUND AF FORSAMLINGSFORBUDET

Regeringen putter noget i drikkevandet, der gør dig lydig. Jøderne kontrollerer verden, og det var i virkeligheden amerikanerne selv, der stod bag angrebet på World Trade Center. Intet er, som det ser ud, og der er skjulte kræfter overalt, som undertrykker os. Fortællingen om skjulte kræfters indflydelse på verdens gang dukker hyppigt op, senest i forbindelse med coronakrisen og diskussionen om 5G-netværket. Men hvad skal man mene om konspirationsteorier? Er det farlige fortællinger, som peger frem mod politisk vold og terror, eller er det harmløse og farverige fortællinger med en vis underholdningsværdi, som vi ikke behøver at tage særligt alvorligt? Og kan man i det hele taget skelne mellem sande og falske konspirationsteorier? I foredraget analyseres mange af de konspirationsteorier, der har floreret i historien, og dem der stortrives på de sociale medier i dag. Baseret på bogen ’Den skjulte sandhed’ (Forlaget Klim, 2018).

Du er her: HomeArrangementDen skjulte sandhed – konspirationsteorier og alternative forklaringer – AFLYST