Den tillidsvækkende Grundtvig. Grundtvigs indflydelse på dansk tillidskultur

Hvem: Sasha Emilie Math. Stopa, lektor, Aarhus Universitet
Hvornår: Onsdag den 8. februar kl. 19.00
Pris: 70 kr. Betales ved indgangen

Ingen dansker har haft så stor betydning for sit lands udvikling og selvforståelse som Nikolai Frederik Severin Grundtvig. Hans tanker og visioner er fast forankret i den danske folkesjæl. Vi tænker måske ikke så meget på det til daglig, men lige meget om vi vender os mod det åndelige eller det verdslige liv, har Grundtvig formået at sætte sit præg på os. Af bare  nogle få ting af betydning kan nævnes  skolen, folkehøjskolerne, folkeoplysning og andelsbevægelsen. Ingen siden reformationen har været en så stor katalysator for vores tænkning om et samfunds udvikling som Grundtvig.
I dette foredrag er det tillidskulturen i det danske samfund, der fokuseres på.
Danskerne er blandt de mest tillidsfulde mennesker i verden. I foredraget undersøges Grundtvigs betydning for udviklingen af denne tillidskultur, der er central for det danske velfærdssamfund.
Tillid er vigtig for Grundtvigs forståelse af det danske folk, der bærer tilliden til Gud og konge som et “arveligt kendemærke”. I følge Grundtvig trues denne tillid af demokratiseringen.

Billetter

Registration Information

Du er her: HomeArrangementDen tillidsvækkende Grundtvig. Grundtvigs indflydelse på dansk tillidskultur