Dronningens gobeliner

Dato/klokkeslæt
24. nov. 2021
19:00 - 21:00

Sted
Ørsted Bibliotek, Rougsøvej 73b, 8950 Ørsted


Hvem: Jørn Buch, lektor, Haderslev
Hvornår: Onsdag den 24. november kl. 19.00
Pris: 70 kr.


I Riddersalen på Christiansborg Slot hænger 17 moderne gobeliner, som en af de største fremstillinger af Danmarkshistorien på vægtæpper. Gobelinerne var en gave fra erhvervslivet og en række fonde til dronningen i anledning af hendes 50 års fødselsdag. Det blev en opgave, der tog ti år for 30 franske vævere at fremstille, og de blev hængt op i den nyrestaurerede riddersal i år 2000.

Det blev kunstneren Bjørn Nørgaard, der blev sat på opgaven at skildre Danmarkshistorien gennem de seneste godt 1000 år. Det gjorde han i et moderne, kulørt billedsprog, hvor scener med historiske begivenheder sammenvævedes med konger og dronninger, periodetypiske genstande, symboler og ornamenter. En overdådighed af skønne billeder.

I foredraget vil der blive gjort rede for baggrunden for gobelinerne og for deres funktion i den repræsentative riddersal med dens klassiske arkitektur. Men der vil især blive fortalt om deres historiske indhold og holdningen til historien, som Bjørn Nørgaards billeder repræsenterer

Tilmelding

Tilmeldinger er lukket til denne event.

BEMÆRK ved tilmelding:
Udfyld venligst felterne: Navn, Telefon og E-mail, så vi kan komme i kontakt med dig, hvis der sker ændringer i programmet.
Hvis du ikke har en email-adresse, skal du bruge denne: no@rep.ly

Rougsø Folkeuniversitet
v/ Yvonne Holm Karnøe
Nydamsvej 26, Udby
8950 Ørsted
Tlf. 2212 3907
info@folkeuniversitetet-rougso.dk

www.folkeuniversitetet-rougso.dk
Du er her: HomeArrangementDronningens gobeliner