Fra Fliegerhorst Tirstrup til Aarhus Airport

06. nov. 2019

Hvem: Vilfred Friborg Hansen, cand. mag., historiker, tidl. borgmester, Rønde
Hvornår: Onsdag den 6. november kl. 19.00

I 1943 begyndte der at cirkulere rygter om, at tyskerne ville bygge en flyveplads ved Tirstrup, og i slutningen af året kom der konkrete oplysninger på bordet. Hele området mellem Stabrand, Karup/Mårup og Feldballe skulle inddrages til flyveplads. Det skabte voldsomt røre i lokalbefolkningen, da det medførte at store skovområder skulle fældes, huse og gårde blev beslaglagt og folk blev tvangsflyttet fra deres ejendomme.
Hør lokalhistorikeren Vilfred Friborg Hansen fortælle om de voldsomme begivenheder, om de senere flygtningelejre og om flyvepladsens forvandling til dansk militær lufthavn og senere til den internationale lufthavn Aarhus Airport, som Norddjurs kommune er medejer af.

Du er her: HomeArrangementFra Fliegerhorst Tirstrup til Aarhus Airport