Hvad nu Europa – hvad nu EU?

11. nov. 2020

Hvem: Uffe Østergård, professor emeritus i europæisk historie, CBS, og adjungeret professor i moderne historie, Aarhus Universitet
Hvornår: Onsdag den 11. november kl. 19.00
Pris: Gratis

Der er nok af udfordringer for EU og Europa i øjeblikket med økonomisk recession som følge af Covid-19, oprør i Hviderusland, Storbritanniens exit, modsætningerne mellem Nord-, Syd, Øst- og Vesteuropa, flygtninge og immigranter fra Mellemøsten og Afrika i Middelhavet, økonomisk og politisk stagnation i Tyskland, alt på baggrund af tabet af indflydelse for det gamle Europa i verden, demografisk, politisk og økonomisk siden 1945. USA vender sig indad under Donald Trump, Kina buldrer frem under Xi Jinpings ledelse fuld af selvtillid, mens Vladimir Putins Rusland dygtigt vil have revanche og Erdogans Tyrkiet udfordrer EU og NATO. I den situation er Danmark ved at blive et af de mest EU positive lande. Godt nok med forbehold, men positivt overfor europæisk samarbejde i en grad vi ikke har set tidligere. Hvordan alt dette hænger sammen, diskuterer Uffe Østergård på baggrund af sine bøger Europas ansigter (1992), Europa – identitet og identitetspolitik (1998), Hvorhen Europa? og Hvad nu EU? (2018, den sidste med Jens-Peter Bonde).

Foredraget er en del af forskerturneen 2020 i Europanu:

Du er her: HomeArrangementHvad nu Europa – hvad nu EU?