Litteratur

Dato/klokkeslæt
16. jan. 2024
09:30 - 11:30

Sted
Genbrugsen, Rougsøvej 122, 8950 Ørsted


Hvem: Ole Juul, cand. theol. Hadbjerg
Hvornår: 16. jan., 6. feb., 27. feb. og 12. marts
Pris: 300 kr. Betales første dag ved indgangen


Vi vil fire tirsdage (09.30 – 11.30) i januar, februar og marts 2024 læse fire romaner, en amerikansk, en italiensk, en engelsk og en norsk, der alle mere eller mindre tydeligt handler om tilbageblik til og opgør med en fortid.

Tirsdag den 16. januar 2024:
”Åh William”, Elizabeth Strout (2021)
Romanen er en rørende fortælling om ægteskab og kærlighed. En historie om, hvordan ægteskaber kan forme os, om de dybe og meningsgivende, men ofte også svære relationer de afføder, til hinanden og til de børn, der er involveret. Lucy er i 60’erne og har for nylig mistet sin anden mand, David. I kølvandet på tabet tænker hun tilbage på ægteskabet med ham, men også med sin første mand, William. William og Lucy drager sammen på en rejse tværs gennem USA og sammen husker de tilbage på deres liv, deres første møde, tiden som småbørnsfamilie og det smertefulde brud.

 Tirsdag d. 6. februar 2024:
”De otte bjerge”, Paolo Cognetti (2016)
Fortælleren Pietro flytter med sine bjerg-begejstrede forældre til en slags sommerhus i en tidslomme af en bjerglandsby. Pietros mor har fundet sin komforthøjde et lille stykke før trægrænsen, men faderen har altid haft sit blik rettet mod de fjerne tinder. Snart får Pietro en legekammerat i drengen Bruno, en indfødt fra bygden, og sammen går de på opdagelse i bjergene. De følger også Pietros far på de lange ture til fjelds, og Pietro prøver at finde ud af, hvordan den begejstrede og poetiske mand, som han og Bruno halser efter i bjergenes tynde luft, kan være den samme far, som han kender fra Milano. Det giver anledning til en undersøgelse af temaer som identitet, kærlighed, tilhørsforhold og venskaber.

 Tirsdag d. 27. februar 2024:
”Samling”, Natascha Brown (2021)
Bliv voksen midt i finanskrisen. Vær flink i fjendske omgivelser. Gå på universitetet. Få en uddannelse. Få et job. Gør alt det rigtige. Køb en lejlighed. Køb kunst. Køb en form for lykke. Men vigtigst af alt: Duk hovedet. Vær stille. Og fortsæt. ”Samling” er en fortælling om de historier, vi lever med – dem om race og klasse, tryghed og frihed, vindere og tabere. Og det er historien om en kvinde, der vover at tage kontrol over sin egen historie, også selv om det skal koste hende livet.

 Tirsdag d. 12. marts 2024:
”Er mor død?”, Vigdis Hjorth (2020)
Forholdet mellem mor og datter skildres med den midaldrende datter Johannna som jeg-fortæller i Vigdis Hjorths roman, der er en smuk og smertefuld fortælling om barndommens sår og bristede familiebånd. Romanen er spækket med eksistentielle betragtninger om familiemønstre og traumer, og det skorter heller ikke på litterære og bibelske referencer. ’Er mor død’ er en hudløs beskrivelse af en datters smertefulde opgør med sin familie, der aldrig så hende, som hun var, og ikke mindst med sin mor.

 

 

 

 

Tilmelding

Tilmeldinger er lukket til denne event.

BEMÆRK ved tilmelding:
Udfyld venligst felterne: Navn, Telefon og E-mail, så vi kan komme i kontakt med dig, hvis der sker ændringer i programmet.
Hvis du ikke har en email-adresse, skal du bruge denne: no@rep.ly

Rougsø Folkeuniversitet
v/ Yvonne Holm Karnøe
Nydamsvej 26, Udby
8950 Ørsted
Tlf. 2212 3907
info@folkeuniversitetet-rougso.dk

www.folkeuniversitetet-rougso.dk
Du er her: HomeArrangementLitteratur