Livet – det dejligste eventyr AFLYST

Dato/klokkeslæt
13. jan. 2021
19:00 - 21:00

Sted
Sognegården, Lillegade 30, 8950 Ørsted


Hvem: Kaj Mogensen, dr. theol, Thy
Hvornår: Onsdag den 13. januar kl. 19.00
Pris: Gratis. Der serveres kaffe for 25 kr.
AFLYST PÅ GRUND AF CORONARESTRIKTIONER

I samarbejde med Ørsted Menighedsråd
Der er ingen tilmelding til dette arrangement
 


H.C. Andersen skrev i sin selvbiografi ”Mit Livs Eventyr”: ”Mit Livs Historie vil vise Verden, hvad den siger mig: der er en kjærlig Gud, der fører alt til det Bedste”. Troen på at Gud er kærlighed, at Gud har skabt os mennesker i sit billede, og at Gud elsker alle mennesker, er den røde tråd i H.C. Andersens digtning. Det er H.C. Andersens tro, som han enkelt og dybt udfolder i eventyr og historier, digte, dramaer og romaner.  Denne tro sættes bestandigt på prøve. H.C. Andersen vil fastholde den kristne tro og det kristne håb midt i erfaringen af tilintetgørelse og død. Han tror på, at Bibelen og naturen er Guds åbenbaringer.  Der er en sammenhæng mellem skabelse og Guds nådige forsyn.  Han vil med sin digtning forkynde Guds kærlighed. For H.C. Andersen er kristendommen ikke et system eller færdige meninger, men liv og glæde. Han tager afstand både fra stiv ortodoksi og ateistisk materialisme. Han ser sammenhængen mellem følelse, fantasi og fornuft. For ham hører tro og viden sammen.
I foredragene belyses dette ved en fortolkning af H.C. Andersentekster – både kendte og mindre kendte.  Som H.C. Andersens forfatterskab vil også foredragene oplyse og oplive.

BEMÆRK ved tilmelding:
Udfyld venligst felterne: Navn, Telefon og E-mail, så vi kan komme i kontakt med dig, hvis der sker ændringer i programmet.
Hvis du ikke har en email-adresse, skal du bruge denne: no@rep.ly

Rougsø Folkeuniversitet
v/ Yvonne Holm Karnøe
Nydamsvej 26, Udby
8950 Ørsted
Tlf. 2212 3907
info@folkeuniversitetet-rougso.dk

www.folkeuniversitetet-rougso.dk
Du er her: HomeArrangementLivet – det dejligste eventyr AFLYST