Russisk selvforståelse fra Peter den Store til Putin.

09. nov. 2022

Hvem: Torben Heuer, lektor, forfatter og rejseleder
Hvornår: Onsdag den 9. november kl. 19.00

Foredraget vil redegøre for “almindelige” russeres opfattelse af russisk nationalmentalitet – af nogle kaldet “den russiske sjæl”. Endvidere vil der være fokus på magtens selvforståelse repræsenteret ved bl.a. udtalelser af præsident Putin, udenrigsminister Lavrov og den russisk-ortodokse kirkes overhoved kardinal Kiril – med reference til aktuelle begivenheder som Krim-annekteringen i 2014 og den igangværende Ukraine-krig. Der vil også være omtale af de historiske forudsætninger for den aktuelle selvforståelse (herunder Stalin og Sovjet-fortiden i øvrigt) og af begrebet “russofobi” i denne sammenhæng. Et kernespørgsmål vil være hvorfor og hvordan Putin kan samle så tilsyneladende stor opbakning for sin politik / krigsførelse i befolkningen.

Billetter

Billettype Pladser
Standard billet

Registration Information

Du er her: HomeArrangementRussisk selvforståelse fra Peter den Store til Putin.