Streaminger af Offentlige foredrag i Naturvidenskab

Ørsted Biograf, Sygehusvej, Ørsted

Alle streaminger vises i Ørsted Biograf

Tirsdag den 6. oktober kl. 18.45: Rejsen ud i rummet
Forelæser: professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Hvordan kommer rumsonder og satellitter egentlig op i rummet? Hvilke baner anbringes de typisk i, og hvordan anbringes de der? – Ja, det er raketvidenskab! Hør også om hvordan en rummission designes og planlægges med eksempler fra aktuelle rummissioner.

Tirsdag den 27. oktober kl.18.45: Tang
Forelæser: seniorforsker i marin økologi Annette Bruhn, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden. Ny forskning viser at tang også kan bidrage til at løse fremtidens udfordringer inden for sundhed, fødevarer, klima og miljø.

Tirsdag den 3. november kl. 18.45: Dybhavet – nyt fra en ukendt verden
Forelæsere: professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet og professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology.
Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og hør om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden.

Tirsdag den 10 . november kl. 18.45: Smagen af øl
Forelæser: brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium.
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver.
Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Tirsdag dem 17. november kl. 18.45: Tilblivelsen af det moderne menneske
Forelæser: professor i DNA-forskning Eske Willerslev, Globe Institute, Københavns Universitet.
Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Kom med på en tur gennem menneskets genetiske historie med nedslag i nogle af de begivenheder, der skabte de befolkningsgrupper, vi kender fra nutidens verden.

Tirsdag den 24. november kl. 18.45: Grønlands indlandsis
Forelæsere: Professor i kvartærgeologi Nicolaj Krog Larsen, Globe Institute, Københavns Universitet og professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet.
Indlandsisen har ændret Grønlands landskab og gemmer stadig på mange hemmeligheder. Hør om forskernes nylige fund af meteorkrater under isen, og om den globale opvarmnings påvirkning på indlandsisen – overlever Indlandsisen eller er den dødsdømt?

Der er gratis adgang og der er ingen forhåndstilmelding

Du er her: HomeArrangementStreaminger af Offentlige foredrag i Naturvidenskab